Tomatfrön.se
0
Scotch Bonnet Chocolate (Capsicum chinense) - brun fröer
Kulturarvssort
Chilifrön

Scotch Bonnet Chocolate

69 kr / fröpåse (inkl. moms)
I lager

Mörkbrun Scotch Bonnet från Karibien. Fruktlig med rökiga undertoner. Scoville: 100.000-350.000 SHU.

fruktlig rokig het
1

Fri frakt över 500 kr • 14 dagars öppet köp

Säker betalning Snabb leverans
Växtläge
Full sol
Groning
14 dagar
Hetta
100000-350000 Scoville
Odlingsinstruktioner

Sådd: Förkultiveras inomhus i såjord feb-april. Håll sådden vid 22-25°C, efter groning 18-20°C och så ljust som möjligt.

Utplantering: Avhärdas innan utplantering när risken för nattfrost är över. Plantera djupt, ner till första bladparet.

Produktinformation
Art: Capsicum chinense Ursprung: Sverige Portion: Minst 5 fröer Typ: Kulturarvssort Färg (mogen): brun Färg (omogen): gron
Varför handla hos oss?
  • Kvalitetsgaranti Alla fröer är testodlade i Sverige för att garantera hög grobarhet.
  • Snabb Leverans Vi skickar din beställning inom 24 timmar.
  • Trygg E-handel Säker betalning och 14 dagars öppet köp.

Om Scotch Bonnet Chocolate

Om Scotch Bonnet Chocolate

Scotch Bonnet Chocolate är en mörkbrun variant av klassiska Scotch Bonnet från Karibien. Denna sort är känd för sin djupa chokladbrun färg och lanternformade frukt. Smaken kombinerar fruktlig hetna med rökiga undertoner perfekt för karibisk matlagning.

Fruktens Egenskaper

Scotch Bonnet Chocolate producerar små till medelstor frukter omkring 4-5 cm långa med veckad lanternform. Frukterna mognar från grönt till djup chokladbrun - sällsynt färg bland chilier. Hettnivån är mellan 100.000-350.000 SHU. Smaken är fruktlig med rökiga undertoner och lätt söta noter.

Plantans Egenskaper

Växer till omkring 80-100 cm höjd med robust, mycket produktiv växt. Växtperioden från transplantation är omkring 85-100 dagar. Som Capsicum chinense är denna sort värmekär och behöver varmt väder. Växten är mycket produktiv.

Smakprofil och Användning

Scotch Bonnet Chocolate har unik fruktlig smak med framträdande rökiga undertoner och lätt söta noter. Perfekt för karibisk matlagning, särskilt jerk-marinader. Passar utmärkt för hot sauces.

Odlingstips

Så frön inomhus januari-februari vid 26-30°C. Plantera ut på värmaste växtplats eller i växthus. Behöver mycket värme och lång växtperiod. Växthus rekommenderat.